“Як дотримуватись здорового харчування?”: зустріч зі школярами з “Січового колегіуму”
4 березня 2025Правильне харчування – це не лише вибір корисних продуктів, а й формування здорових звичок ще з дитинства. Як скласти збалансований раціон, яких поширених помилок уникати та чому так важливо слідкувати за питним режимом? Відповіді на ці питання сьогодні отримали восьмикласники «Січового колегіуму» від фахівців відділу епідеміологічного нагляду та профілактики неінфекційних хвороб Наталії Кирилової, Ірини Кирпи та Ірини Бакуліної.
Темою інтерактивного уроку стало «Як дотримуватись здорового харчування та що треба знати про ризики дитячого ожиріння». Участь у заході взяли 25 учнів, троє педагогів, зокрема й директор школи.
У цікавій та інтерактивній формі школярі дізналися, чому важливо дотримуватись режиму харчування та які продукти мають бути в щоденному раціоні. М’ясо, кисломолочні продукти, різноманітні овочі та фрукти – ключові складові збалансованого харчування. Водночас варто обмежувати вживання цукру, солі та солодких газованих напоїв, а також слідкувати за достатнім споживанням води.
Окрему увагу фахівці приділили темі формування харчової поведінки. Корисні звички, які виробляються змалку, допомагають зберегти здоров’я та запобігти розвитку хронічних захворювань у майбутньому.
Харчування – ключовий елемент здорового життя, і формувати правильні звички варто змалку. Усвідомлений вибір продуктів – це турбота про власне здоров’я у майбутньому!