Усі новини

П’ять кроків до здорового харчування. Онлайн урок для десятикласників Запорізького ліцею № 71

Поділитися:

Кожна школа – здорова школа! Тривають освітні зустрічі з запорізькими школярами в межах проєкту «П’ять кроків до здорового харчування». 26 листопада такий освітній захід в онлайн форматі відбувся для сорока шести десятикласників Запорізького ліцею № 71.

Ірина Бакуліна та Ірина Кирпа, медичні фахівчині відділу епідеміологічного нагляду та профілактики неінфекційних хвороб Запорізького ОЦКПХ, провели для старшокласників онлайн-урок та представили пізнавальну презентацію «Цукор, сіль та трансжири – небезпека, про яку ми можемо не здогадуватися».

Під час зустрічі розбиралися, які ризики для здоров’я несе надмірне споживання солі, цукру, трансжирів, в яких продуктах найбільша їх кількість. Дізналися, як правильно читати упаковку та де ж криється небезпека. Нові знання всі разом перевірили за допомогою тестових завдань.

Заходи відбуваються у межах реформи шкільного харчування, освітньої ініціативи «П’ять кроків до здорового харчування», організованої Центром громадського здоров’я МОЗ України у співпраці з Бюро ВООЗ в Україні та Національною асоціацією громадського харчування.

Знайти