Кожна школа – здорова школа! Тривають освітні зустрічі щодо здорового харчування
27 листопада 2025Фахівці Запорізького обласного ЦКПХ продовжують освітню роботу в межах проєкту «П’ять кроків до здорового харчування», який направлений на формування культури здорового харчування серед дітей й дорослих, відповідальними за їхній добробут у школі та вдома. 21 листопада відбулися два тематичних уроки для запорізьких школярів.
Лікарка Ганна Турчаненко, фельдшерки санітарні Ольга Ліпська і Вікторія Костюк, фахівчині відокремленого підрозділу «Запорізький відділ», представили для двадцяти дев’яти учнів 10-х класів Запорізького академічного ліцею № 23 дві презентації «Основи здорового харчування» та «Цукор, сіль та трансжири – небезпека, про яку ми можемо не здогадуватися».
А у Запорізькому класичному ліцеї лікарка Лариса Ульяник, фельдшерки санітарні Тетяна Квочка і Наталія Шиловська провели урок «Основи здорового харчування». До цього заходу, що відбувся змішаному онлайн і офлайн форматі, долучилися також батьки та персонал школи, загалом сорок сім учасників взяли участь у навчальній зустрічі.
Корисна та важлива інформація, цікаві тестові завдання допомогли і підліткам, і дорослим дізнатися більше щодо правильного харчування та здорові харчові звички, як обирати не тільки смачне, але й корисне.
Навчальні заходи відбуваються у межах реформи шкільного харчування, освітньої ініціативи «П’ять кроків до здорового харчування», організованої Центром громадського здоров’я МОЗ України у співпраці з Бюро ВООЗ в Україні та Національною асоціацією громадського харчування.